Yogamattor

Filter

ED711BBA-4336-479F-9BED-A201DD8FE0A1@1x

Hos Yoga Lovers väljer vi ut de bästa yogamattorna i bra och snygg kvalitet och med omsorg om miljön🌍 Därför är alla våra yogamattor OEKO-TEX Standard 100-certifierade. Våra mattor testas för skadliga ämnen, så att du som konsument kan vara helt säker på att våra produkter är ofarliga för din hälsa.
Vi har ett brett utbud av yogamattor i många fina färger och snygga designer, så det finns något för alla smaker. Vi har de klassiska yogamattorna av TPE-skum, men vi har även mattor av 100 % naturmaterial som bl.a. kork.

Yoga Lovers bör vara din föredragna försäljare av yogamattor och annan yogautrustning om du värdesätter faktorer som kvalitet, komfort och hållbarhet. I vårt sortiment kommer du nämligen endast att hitta högkvalitativa och miljövänliga yogamattor som kan användas av både nybörjare och erfarna utövare. Oavsett vilken yogamatta du väljer kan du förvänta dig att få en kvalitetsmatta som är OEKO-TEX Standard 100-certifierad - alla våra yogamattor har uppnått denna certifiering. 

Med en yogamatta från vårt sortiment får du garanterat ett bekvämare, effektivare och säkrare yogapass där du kan koncentrera dig till 100 % på övningarna. 

Få maximalt utbyte av din yogaträning med en yogamatta

Ett korrekt utförande av övningarna är naturligtvis en viktig förutsättning för att få ett maximalt utbyte av yogaträningen. En nästan lika viktig faktor är att du har rätt utrustning. I detta sammanhang är en bra yogamatta absolut oumbärlig. 

Som yogi (termen för en person som utövar yoga) är det viktigt att ha god kontakt med underlaget och det är här yogamattan kommer in i bilden. Om du tränar yoga direkt på golvet, gräset eller något annat underlag riskerar du att halka och förlora balansen - vilket naturligtvis påverkar din träning och därmed dina resultat negativt. Se därför till att investera i en bra yogamatta som ger dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas både mentalt och fysiskt. 

Genom att köpa en yogamatta av hög kvalitet kan du inte bara få ut mer av din träning. Du kommer även kunna glädja dig över att du får en matta som håller i flera år, till skillnad från många mattor av lägre kvalitet som måste bytas ut efter en kort tid. 

Här är egenskaperna hos en bra yogamatta

Det finns ingen officiell definition av en bra yogamatta. Dock är de flesta yogaentusiaster överens om vilka egenskaper en bra yogamatta bör ha. Vi presenterar dessa egenskaper nedan så att du vet vad du ska tänka på när du köper en ny yogamatta. 

Här är de viktigaste egenskaperna:

  • Halksäker- Du ska kunna utföra alla tänkbara övningar och kunna ta dig ut i ytterpositioner utan att behöva oroa dig för att halka på mattan. 

  • Bekvämlighet- Att sitta och ligga på mattan ska vara bekvämt för rygg, knän och andra kroppsdelar, så att du kan fokusera och njuta av träningen till fullo. 

  • Lätt att rengöra- Det ska gå snabbt och enkelt att rengöra mattan efter användning. 

  • Transportvänlig- Om du utövar yoga utanför hemmet, till exempel på ett yogacenter, på stranden eller i den lokala parken, är det bra om din yogamatta är transportvänlig. 

Den bästa yogamattan för dig måste även ha rätt storlek och tjocklek

För att hitta den bästa yogamattan för just dig måste du även vara uppmärksam på mattans tjocklek och storlek. Det är nämligen viktigt att din framtida yogamatta varken är för kort, tunn eller tjock. 

När du väljer en yogamatta måste du ta hänsyn till din längd och din kroppsstorlek. Om du till exempel är längre än genomsnittet bör du välja en yogamatta som är lite längre än genomsnittet, till exempel 190 eller 200 cm i stället för 185 cm. Mattans bredd är vanligtvis cirka 60 cm. 

Yogamattor finns även i olika tjocklekar, men det klassiska är 4-5 mm. Det finns dock även mattor med en tjocklek på 10 mm. Vilken tjocklek som är den rätta är till stor del en smaksak. Var dock försiktig så att du inte väljer en för tjock yogamatta, eftersom den kan vara svår att hålla balansen på. 

En hållbar yogamatta är att föredra

Letar du efter en hållbar yogamatta? Då är du i trygga händer hos Yoga Lovers. 

Vi har nämligen ett stort urval av veganska och miljövänliga mattor. Även förpackningen är tillverkad av miljövänliga material. Du kan således köpa och använda en yogamatta med gott samvete och med vetskapen att du har besparat klimatet från stor belastning. 

Exempelvis är mattorna från Equilibrium hållbara. Mattorna är 100 % latex- och PVC-fria och de är dessutom OEKO-TEX Standard 100-certifierade. Ja, och naturligtvis är de fria från giftiga kemikalier och färgämnen. 

Värnar du, liksom vi, om miljön så tveka inte att köpa en ekologisk yogamatta. Du kommer du inte att ångra. Klicka på de enskilda produktsidorna för att lära dig mer om de material som används för de olika mattorna. 

Vi säljer yogamattor i flera färger och material

En svart yogamatta är det klassiska och säkra valet, men du kan naturligtvis även köpa yogamattor i väldigt många andra färger. I vårt sortiment hittar du bl.a. yogamattor i färger som gult, grönt, blått, rosa och grått. Oavsett om du föredrar neutrala färger eller lite mer färg så kan vi erbjuda dig en yogamatta som passar dig. Om du har färgpreferenser kan du välja dina favoritfärger högst upp på sidan med hjälp av våra filter. 

Yogamattor finns inte bara i många olika färger. De finns även i många olika material. Några av de vanligaste materialen för yogamattor är kork och naturgummi. Mattans materialkomposition har betydelse för mattans hållbarhet, miljövänlighet och halkskydd, så lägg särskild vikt vid denna faktor. 

Dessa tillverkare av yogamattor är de mest populära

I takt med att yogan har blivit alltmer utbredd och populär, har många nya tillverkare dykt upp. Det innebär att yogamattor numera finns tillgängliga från många olika märken - vissa är mer populära än andra. 

Hos Yoga Lovers säljer vi bl.a. yogamattor från det spanska företaget Equilibrium, men Equilibrium är långt ifrån det enda företaget som har satsat på att utveckla och tillverka yogamattor. 

Här är några av de mest populära tillverkarna av yogamattor:

  • Equilibrium 

  • Casall 

  • Manduka 

  • Endurance 

  • Adidas 

Dyk ner i vårt sortiment om du vill veta vilka märken vi erbjuder för närvarande. Vi har noggrant valt ut de varumärken som finns representerade för att kunna erbjuda dig de bästa yogamattorna. 

Upptäck våra fantastiska erbjudanden på yogamattor

Du behöver inte ta fram det stora checkhäftet för att köpa en högkvalitativ, modern och hållbar yogamatta. Vi har regelbundet bra erbjudanden på våra yogamattor. 

Så om du letar efter en billig yogamatta, oavsett om du är nybörjare eller expert, kan vi uppfylla dina behov. 

Förutom våra fantastiska erbjudanden på yogamattor kan du inte lura dig själv från att uppleva våra konkurrenskraftiga priser på yogabälten ochyogablock. Vi kan leverera allt till dig inom några arbetsdagar till ett mycket bra pris.  

Rengöring och förvaring av en yogamatta

En yogamatta kommer naturligtvis att utsättas för smuts och svett, och det ska den kunna klara. Men även högkvalitativa och hållbara yogamattor måste rengöras efter användning. 

Hur du ska rengöra din matta beror på mattans material. De flesta mattor kan dock enkelt och försiktigt rengöras med en hårt urvriden trasa. Låt mattan torka efter rengöring innan du rullar ihop den. Undvik dock att utsätta mattan för direkt solljus. 

När du inte använder mattan till yoga kan du rulla ihop den, knyta ett gummiband runt den och lägga den i garderoben, under sängen eller i din träningsväska. 

Hur skiljer sig en yogamatta från en vanlig träningsmatta?

En avsedd yogamatta är alltid att föredra om mattan ska användas till yoga. Dessa mattor är särskilt utvecklade till yogaövningar och uppfyller alla krav på halkskydd och stabilitet. 

En yogamatta skiljer sig först och främst från en vanlig träningsmatta genom att den är tunnare. Det beror på att det är mycket lättare att hålla balansen när du gör yogaövningar om mattan är tunn. Detta är särskilt fördelaktigt för stående yogaövningar. Det kan också finnas en skillnad i vikt mellan en yogamatta och en klassisk träningsmatta. De senare är ofta tyngre än de förstnämnda, vilket gör dem mindre transportvänliga. 

Av ovanstående skäl bör du alltid välja en yogamatta om den huvudsakligen eller uteslutande ska användas till yoga. Yogamattor kan dock även användas för till exempel pilates, medan de är mindre lämpliga till exempelvis styrketräning. 

Den klassiska yogamattan kan användas både inomhus och utomhus

Yoga är en av de träningsformer som kan utövas när som helst och var som helst. Allt som behövs är en yogamatta, och som du vet kan en yogamatta lätt tas med ut i världen. 

Om du tränar hemma bestämmer du själv om du vill träna i vardagsrummet, på kontoret eller i trädgården. Så om vädret är bra kan du ta med dig mattan ut och njuta av sommarvärmen och ljudet av fågelsång medan du utövar yoga.

Du kan också ta med dig din yogamatta när du ska till sommarstugan, besöker dina föräldrar på andra sidan landet eller deltar i en klass på det lokala yogacentret. 

En yogamatta med rem kan vara praktisk för att underlätta transporten. Även utan rem är en klassisk yogamatta lätt att transportera. Dessa mattor är nämligen inte större än att de kan bäras under armen, placeras i bilens baksäte eller på cykelns pakethållare.