Equilibrium är ett spanskt miljövänligt varumärke som grundades 2015 för att tillgodose efterfrågan på fitnessprodukter, och varumärket är mycket mer än bara ett nödvändigt verktyg för en hälsosam livsstil, det är även en sinnesstämning. Equilibrium har som mål att stärka och balansera vår sinnesstämning och främja sport- och fritidsaktiviteter genom att erbjuda kvalitetsprodukter och komfortprodukter till den stora grupp människor som utövar sport och fitness. Därför erbjuder Equilibrium ett produktsortiment som är särskilt utformat för att utföra övningar som förbättrar ditt välbefinnande på gymmet, hemma eller utomhus.

Equilibrium strävar efter att skapa en yoga- och fitnessgemenskap som fokuserar på kvalitet, innovation, komfort och miljövänlighet. Varje dag arbetar de för att bli ett internationellt varumärke för idrottare och fans av "slow life"-praxis såsom bl.a. yoga och pilates.

 

Vi älskar vår planet! 🌍

Equilibriums mål är att minimera den negativa miljöpåverkan som uppstår under produktionsprocessen av yogamattor. Equilibrium producerar och designar sina produkter uteslutande i Spanien och kan därför garantera att deras leverantörer delar samma filosofi.

De olika kollektionerna innehåller naturliga element som alger och kork.

Deras produkter tillverkas utan användning av animaliska ämnen. Dessutom är märket OEKO-TEX Standard 100-certifierat, vilket innebär att det inte finns några skadliga ämnen i deras produkter eller i tillverkningsprocessen.


Vanliga frågor 

Hur rengör jag bäst min korkmatta? 
Kork är ett naturmaterial med höga antibakteriella egenskaper som bl.a. förhindrar bakterier och obehagliga lukter, vilket gör att det kräver mindre rengöring. Om du behöver rengöra den kan du göra det med en hårt urvriden trasa. Observera att yogamattan måste lufttorka helt innan du rullar ihop den. 
Hur behandlar jag min korkmatta före användning? 
Du kan spraya din yogamatta med vatten innan du använder den för att förbättra halkskyddet. 
Hur behandlar jag min yogamatta före användning? 
Du kan tvätta din nya matta med rent vatten på en fuktig trasa (ingen tvål behövs). 
Hur rengör jag min yogamatta efter användning? 
Efter användning bör du torka av yogamattan med en hårt urvriden trasa. Låt alltid yogamattan lufttorka innan du rullar ihop den. 
Vad kan jag använda ett yogablock till? 
Ett yogablock kan användas som avlastning, eftersom du kan sitta på det, vila huvudet på det eller liknande. Den kan även användas som en förlängning av din arm, så du enklare kan nå marken. Du kan läsa mycket mer om yogablock här. 
Vad använder jag ett yogabälte till? 
Yogabältet hjälper dig att upprätthålla en bra hållning och en bra sträckning under hela övningen. Ett yogabälte är stabilt och ger inte efter. 
Kan jag använda en vanlig träningsmatta i stället för en yogamatta? 
För yogaträning rekommenderar vi alltid en avsedd yogamatta, eftersom dessa vanligtvis är tunnare än en vanlig träningsmatta. En yogamatta är som standard mellan 4 och 5 mm tjock, medan en träningsmatta vanligtvis är ca. 1 cm tjock. Om underlaget är för tjockt kan det vara svårt att hålla balansen vid yoga.