Yogablock

Filter

ED711BBA-4336-479F-9BED-A201DD8FE0A1@1x

Ett yogablock är ett praktiskt redskap som du kan använda till din yogaträning. Det lilla tegelstensformade blocket väger inte mycket och är därför lätt att ta med sig på språng.
Yogablocket är det perfekta hjälpmedlet när du exempelvis ska stå upp och röra marken samtidigt, men dina armar är inte tillräckligt långa för att nå. Ett yogablock kan även användas för att avlasta när du till exempel ska sitta ner.

Alla våra yogablock är tillverkade av halkfria, miljövänliga material och är 100 % fria från latex, PVC och andra skadliga kemikalier. Hos oss kan du vara säker på att få ett yogablock där både blocket och förpackningen är tillverkade med hänsyn till miljön🌍

Ett bra yogablock ska vara halksäkert, miljövänligt och ha ett bra grepp. Håller du med om detta? Om så är fallet kommer vårt utbud av yogablock säkert att falla dig i smaken. Vi säljer halkfria och miljövänliga yogablock till förmånliga priser. 

Hos Yoga Lovers kan både erfarna och nybörjare få ett bra pris på yogablock. Vi har samlat alla block på den här kategorisidan så att du får en tydlig överblick över alternativen. Du kan sortera våra yogablock efter färg och pris om du vill det.

Om du vill ha ett mer utmanande och effektivt yogaträningspass så tveka inte att investera i ett yogablock. Det är ett av de bästa redskapen till yoga tillsammans med en yogamatta.  

Stort urval av yogablock tillverkade av miljövänliga material

Vår ambition är inte att erbjuda det största, utan snarare det bästa urvalet av yogablock. Vi delar din stora kärlek till yoga och vi vill gärna tillgodose din önskan och dina behov av att köpa yogautrustning av hög kvalitet, inklusive block. Därför har vi noggrant valt ut alla yogablock som du kommer att få se på den här sidan. Alla block uppfyller våra strikta krav på kvalitet, funktionalitet och hållbarhet. 

Yogablocken i vårt sortiment är inte alla likadana, men åtminstone en sak gäller för alla produkter: de är tillverkade av miljövänliga material, till exempel kork. 

Kork är inte bara ett populärt material för yogablock eftersom det är känt för att ge bra vikt och därmed stöd, utan även för att materialet är extremt klimatvänligt. Dessutom är kork antibakteriell och håller inte kvar dålig lukt. Detta innebär att yogablock i kork kräver minimal rengöring och underhåll. Vid behov kan blocket torkas av med en fuktig trasa.  

Om du också vill köpa yogablock som inte innehåller färgämnen, giftiga kemikalier, latex eller PVC så kan du utforska vårt sortiment. 

Våra yogablock är naturligtvis även halkfria

Våra yogablock utmärker sig inte bara genom att de är tillverkade av miljövänliga material. Yogablocken har även andra funktioner och fördelar. Det är till exempel värt att framhäva att alla block är halkfria. 

Blocken har en halkfri yta, vilket innebär att du kan göra alla tänkbara yogaövningar utan att hamna på fel spår. 

Dessutom är yogablocken mjuka, vilket gör att du är garanterad maximal komfort oavsett om du ska stödja dina knän, ditt huvud, din armbåge eller något helt annat. Många av yogablocken är även tillverkade med 90 graders kanter, vilket ger ett fast och enkelt grepp. Allt detta bidrar till att skapa goda förutsättningar för en bra och effektiv yogaträning. 

Hitta ett yogablock i din favoritfärg

Svart, blå, röd och grön. Detta är bara några av de många färger du kan välja mellan när du beställer ett nytt yogablock eller två. Färgpaletten kan variera från block till block, men de flesta av våra block säljs i flera fräscha färger. Det finns därför en god chans att du kan hitta ett yogablock i din favoritfärg. 

På de enskilda produktsidorna kan du ange vilka färger du vill ha innan du lägger blocken i din digitala varukorg. 

Varför köpa och använda yogablock?

Väldigt många yogaentusiaster väljer att investera i yogablock, och det är naturligtvis inte utan anledning. För vissa är sådana block bara ett "Nice-to-have", medan det för andra är ett måste. 

Det finns dock många goda skäl att använda yogablock för både nybörjare och erfarna utövare. Ett yogablock ger nämligen stöd och stabiliserar samt hjälper till att justera din kropp. Du kan till exempel använda blocket om det finns en eller flera yogaövningar som du tycker är svåra att utföra. Du kan till exempel vara så att du har svårt att nå marken och väljer att använda blocket som en förlängd arm. Yogablocket är även bra för att avlasta rygg och huvud.

I allmänhet finns följande möjligheter med ett yogablock:

  • Avlastning av ländrygg, huvud, knän m.m.- Ett yogablock är först och främst genialt för att avlasta utsatta områden när de utsätts för hög belastning. Det är till exempel lämpligt att avlasta knäna, armbågarna, huvudet och ländryggen under vissa yogaövningar.  

  • Utmaning- För den erfarna yogin kan ett yogablock användas för att skapa en extra utmaning. Du kan till exempel placera fötterna på blocket för att göra det extra svårt att göra en stående böjning framåt.  

  • Hjälpmedel för komplicerade övningar- Om du är en nybliven yogi har du förmodligen svårt att göra några av de mer komplicerade yogaövningarna. Det krävs övning, övning och ännu mer övning för att bli bra på yoga, men som tur är finns det yogablock som kan hjälpa dig. En yogablock kan till exempel vara en hjälpande hand när du behöver gå in i djupa positioner. Med tiden kanske du behärskar övningarna så bra att du inte behöver ett yogablock som hjälpmedel, men i början kan det vara ett utmärkt hjälpmedel.  

Yogablock är inte bara bra till yoga, utan kan även användas till pilates och stretching.

Dessa yogaövningar kan du göra med ett yogablock

Listan över yogaövningar som kan göras med ett eller två yogablock är nästan oändlig. Nedan listas några av de mest populära yogaövningarna där det är självklart att använda ett yogablock.

Du kan till exempel använda yogablocket till följande övningar vid behov:

  • Crescent Lunge 

  • Revolved Triangle 

  • Downward Dog 

  • Bron 

Om du inte redan är bekant med ovanstående övningar kan du titta på en videoinstruktion på webben. 

Alla ovanstående och många andra övningar kan göras med eller utan yogablock, antingen hemma eller på ditt lokala yogacenter. Om du vill förbättra din balans, smidighet och styrka så är det bara att kasta sig ut i det. 

I princip är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan göra med ett yogablock. 

Hur många yogablock behöver jag?

En enda yogablock räcker för vissa, men för de flesta är det lämpligt att köpa två yogablock. I många övningar är det klokt att stödja båda händerna eller båda knäna. Det finns även exempel på övningar där det vore bra att ha ett yogablock under både huvudet och ryggen. Därför kan man vara kort om man bara har ett yogablock. 

Om du väljer att köpa två yogablock, välj två liknande block så att de stöder samma sak. 

Yogablock är inte bara för nybörjare

Det är en myt att yogablock bara kan skapa värde för nybörjare. Som vi har nämnt tidigare kan blocken även användas av erfarna utövare. För den erfarne bör ett yogablock ses som en extra utmaning snarare än ett hjälpmedel. 

Om du förlänger höjden eller längden med hjälp av ett yogablock får du en längre eller djupare sträckning - vilket resulterar i en effektivare träning med bättre resultat. Tveka därför inte att köpa och använda ett yogablock om du har många års erfarenhet av yoga. Redskapet ger dig nämligen möjligheten att ta din yogaträning till en ny nivå.