Vilken utrustning behöver du för att utöva yoga?

Att utöva yoga kräver inte så mycket utrustning. Det finns dock en del yogautrustning som kan vara bra att ha och som kan göra din yogaträning bekvämare. 

 

Yogamatta 

En yogamatta är förmodligen det viktigaste redskapet för att utöva yoga. Mattan ska se till att du står stabilt, bekvämt och inte glider under träningen.
Ju mer du svettas, desto mer halkfri måste din yogamatta vara. Om du till exempel utövar Hatha-yoga svettas du vanligtvis inte lika mycket som om du utövar Flow-yoga. 

Det är väldigt individuellt hur tjock en yogamatta ska vara. En yogamatta är som standard mellan 4 och 5 mm tjock. Om du tenderar att få ont i ryggen eller lederna i allmänhet, är det viktigt att hitta en yogamatta med god absorption och komfort. Ju tjockare mattan är, desto svårare är det att hålla balansen under träning. 

 

Yogablock 

Ett yogablock är ett utmärkt redskap som kan användas till avlastning genom att du till exempel sitter på det, vilar huvudet på det eller liknande. Det kan även användas för att förkorta avståndet ner till golvet, till exempel om du behöver stå upp och röra marken men inte kan nå den. Därför är yogablocket en bra investering om du är nybörjare på yoga. 

Du kan köpa yogablock i olika typer av material, t.ex. kork eller EVA-skum. Det är individuellt vilken typ av yogablock man tycker bäst om. Oavsett vilket av våra yogablock du väljer har samtliga en halkfri yta för att garantera god stabilitet i din yogaträning. 

 

Yogabälte 

Ett yogabälte kan hjälpa dig att öka flexibiliteten, hjälpa dig att stretcha djupare och du kan fördjupa dig i mer intensiva ställningar. Med andra ord används bältet som en förlängd arm. Du kan bl.a. använda bältet för att hjälpa till med sittande böjningar framåt, sidosträckningar och mycket mer, möjligheterna är oändliga.
Ett yogabälte ska vara stabilt och inte ge efter.