Så rengör du din yogamatta på bästa sätt

Vi har sammanställt en guide till hur du med bara ett par kom ihåg-regler tar hand om din yogamatta. Din yogamatta kommer oundvikligen att visa tecken på användning med tiden, men med rätt rengöring kan du förlänga mattans livslängd. 

Vi rekommenderar att du rengör din yogamatta efter varje yogapass. Alla våra yogamattor från Equilibrium kan torkas av med en hårt urvriden trasa. Det är inte nödvändigt att använda tvål eller liknande för att rengöra mattorna.
Om du använder din yogamatta till riktigt svettiga yogapass rekommenderar vi att du torkar av mattan grundligt efter användning. 

Alla yogamattor måste vara helt torra innan de rullas ihop. Om du tar med dig din yogamatta till träningen och använder den till ett riktigt svettigt yogapass eller liknande, kan du bara rulla ihop mattan efter träningen och ta den med dig hem. När du kommer hem ska du rulla ut mattan igen och låta den torka helt. Därefter kan du rulla ihop yogamattan. 

Yogamattor med kork 

Vi har flera yogamattor som innehåller kork och gemensamt för dem alla är att de lätt kan torkas av med en fuktig trasa. Det är viktigt att du är uppmärksam på att korkmattor inte får blötläggas eller ligga i blöt. När yogamattan är rengjord ska den torkas helt innan den rullas ihop. Vi rekommenderar att du undviker att förvara din yogamatta där den utsätts för direkt solljus. Det kommer att förkorta livslängden och kan i vissa fall även orsaka synlig blekning.