Så använder du ett yogablock

Ett yogablock är ett fantastiskt redskap som både kan stödja och ge extra utmaningar när du utövar yoga. Det kan hjälpa dig att förkorta avståndet ner till golvet, det är perfekt till avlastning och det kan hjälpa dig i komplicerade positioner.

I synnerhet som nybörjare kan du ha stor nytta av ett yogablock.

 

Vad kan en yogablock användas till?

🌿Oftast används yogablocket för att avlasta. Du kan till exempel sitta på det, vila huvudet på det eller använda det som en förlängning av armen för att nå marken.

🌿Ett yogablock kan även användas som en extra utmaning i din yogaträning. Du kan använda den till hjälp för att träna dig i positioner som vanligtvis är för svåra, eller placera dig själv på blocket för djupare sträckning.

 

Vad är ett yogablock gjort av?

Ett yogablock är vanligtvis tillverkat av hårt skumgummi eller kork, så det är lätt att lyfta och har en halkfri yta - även när du har svettiga handflator.

Våra yogablock i EVA-skum är samtliga tillverkade av 100 % återanvändbart material och är fria från latex och PVC. Yogablocket i kork tillverkas utan användning av giftiga kemikalier och produkten är 100 % naturlig, vilket gör det till det perfekta valet för den miljövänliga yogin.

 

Hur stort är ett yogablock?

Ett yogablock påminner om en tegelsten till formen. Så den är tillräckligt liten för att man kan ha den i handen och ändå tillräckligt stor för att användas som stöd. Ett vanligt yogablock mäter ungefär 23 x 12 x 7 cm.

 

Hur många yogablock ska man använda?

Det kan vara bra att ha två yogablock. I en del övningar kan det krävas stöd på flera ställen på kroppen samtidigt, t.ex. ett block under varje knä. Om du har två yogablock kan du även stapla dem på varandra och komma ännu högre upp i vissa övningar.